• Novinky

          • Slávnostné otvorenie novej triedy MŠ- Poďakovanie
            • Slávnostné otvorenie novej triedy MŠ- Poďakovanie

            • Dňa 5.9.2022 sa slávnostne otvorila nová trieda MŠ za prítomnosti zástupcu pána starostu Obce Bohdanovce nad Trnavou p. Ivana Bočku, predsedu rady školy p. Mgr. Juraja Jančeka, PhD., dôstojného pána farára Františka Mrkvu, ktorý nám nová priestory MŠ vysvätil. Zároveň pri tejto príležitosti bola odovzdaná zástupkyni MŠ p.Bc. Natálii Rábarovej za prítomnosti riaditeľky školy, finančná čiastka z akcie v obci "Rozlúčka s letom" , do ktorej prispeli návštevníci daného podujatia. Týmto chceme všetkým, ktorí prispeli pre dobro veci a pomôžu tak materskej škole zakúpením materiálno-technického vybavenia do novej triedy veľmi pekne poďakovať. Potešia tým naše deti, rozžiaria očká a vyčaria úsmev na ich tvárach. Veď sa deti vyjadrili v prvý deň v MŠ a zhodnotili sami situáciu: "Akú máme luxusnú triedu". 

              Všetkým Vám, ktorí prispeli, patrí srdečná VĎAKA. Veľmi si to vážime. 

              Poďakovanie patrí i zriaďovateľovi školy Obci Bohdanovce nad Trnavou - starostovi Miroslavovi Sučákovi, poslancom Obecného zastupiteľstva a celému personálu za ich spoluprácu. 

            • Oznam - Školská jedáleň

            • Podľa schváleného VZN č. 74/2022 sa mení výška príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu nákladov a podmienky úhrady v školskej jedálni z dôsledku zaradenia do 3. finančného pásma v stravovaní nasledovne: 

              MŠ - celodenná strava:                                                     MŠ - poldenná strava:

              desiata- 0,38 €                                                                               desiata - 0,38€

              obed - 0,90€                                                                                    obed - 0,90€
              olovrant- 0,26€
              réžia - 0,20€                                                                                    réžia - 0,20€
              spolu: 1,74 €                                                                                   spolu: 1,48 €

              ZŠ: obed - 1, 21€
              réžia - 0,20€
              spolu: 1,41€

              Žiadame rodičov, aby pristupovali k odhlasovaniu detí a žiakov zodpovedne.

              V prípade ak rodič neodhlási dieťa / žiaka zo stravy deň vopred alebo v daný deň do 7,00 hod., musí uhradiť obed v plnej výške 1,74 € / dieťa MŠ celodenná strava, 1,48 €/ dieťa MŠ poldenná strava, 

              1,41 €/ žiak ZŠ na deň.

              Odhlásiť dieťa/žiaka je možné SMS správou na t.č. vedúcej ŠJ Slodičková 0949736858 alebo na t.č. MŠ 033 5529170.

            • Prevádzka MŠ

            • bude obnovená 5.9.2022. Podrobné informácie sa dozviete na rodičovskom združení dňa 31.08.2022.

            • Slávnostné otvorenie školského roka

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Bohdanovce nad Trnavou oznamuje rodičom žiakov, že slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční  v pondelok 5.9.2022 o 8.00 hod. na školskom dvore. 

              V prípade nepriaznivého počasia v telocvični ZŠ alebo v prípade epidemiologockej situácie jednotlivo v triedach bez prítomnosti rodičov. Rodičia žiakov nevstupujú do tried. Do triedy môže vstúpiť iba jeden zákonný zástupca so žiakom 1.ročníka. Žiaci musia mať vyplnené Vyhlásenie o bezinfekčnosti v Edupage v sekcii žiadosti a vyhlásenia ešte pred nástupom do školy. V prípade problémov zaslania elektronicky, musia tento dotazník priniesť v papierovej forme v prvý deň nástupu do školy a odovzdajú ho triednej p. učiteľke.   

              Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf​​​​​​​

            • Pokyny pre rodičov od 5.9.2022

            • Školy sa riadia v školskom roku 2022/2023 dokumentom „Zelená otvoreným školám“, ktorého cieľom je udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 (ďalej len „COVID-19“) a mimoriadnej situácie.  Dokument vychádza z Rozhodnutia ministra s účinnosťou od 1.9.2022, z Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR č. 33/2022 V. v., ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrozovaní verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 (zverejnená 20. 4. 2022) 12, z Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR č. 35/2022 V. v ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest (zverejnená 9. 6. 2022), z platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok.

              • Žiadame rodičov žiakov ZŠ, ktorí si objednali samotesty i tých rodičov, ktorí si neobjednali samotesty, aby  pred nástupom do školy otestovali svoje deti a výsledok testu zadali triednej učiteľke do Edupage. V tomto smere ďakujeme za pochopenie a vykonanie samotestovania.
              • Pred nástupom do školy po letných prázdninách  je potrebné u všetkých žiakov zadať do Edupage „Vyhlásenie o bezpríznakovosti.“ I po prerušení dochádzky do školy viac ako 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní.

              1.Bezpríznakovosť:  Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa / žiaka cez edupage.

               

              V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.


              2. Ospravedlnenie neprítomnosti: Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní  /dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia.

               

              Pri absencii viac ako 5 (žiak)/ 7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (žiak)/ (dieťa s PPV) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení.

               

               Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú.

               

              3. OČR: Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast. Rodič môže zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadosti-o-ocr. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.


              4. Domáce samotestovanie: Testovanie sa realizuje preventívne, resp. podľa potreby, v prípade opätovného výskytu ochorenia COVID-19. V prípade, že žiak mal pozitívny výsledok antigénového samotestu, rodič žiaka bezodkladne oznámi túto skutočnosť všeobecnému lekárovi, škole cez edupage triednemu učiteľovi  a žiak ostáva doma. 

               

              Dobrovoľné samotestovanie je možné využiť v školách s výskytom 10 % žiakov pozitívnych na ochorenie COVID-19 z celkového počtu žiakov školy. Ak sa dovŕši toto percento- škola informuje cez edupage rodičov a vhodnosti využívať samotesty. Rodič môže požiadať riaditeľa školy cez tr.učiteľa o testy do 24 hodín od oznámenia cez edupage. V takom prípade riaditeľ školy požiada RÚŠS o antigénové samotesty pre tých žiakov, ktorých rodičia hlásia ich nedostatok, do vyčerpania skladových zásob. 


              5. Izolácia: Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Žiaci po skončení izolácie v škole  môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.


              6. Karanténa: Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú.

              Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak sa rodič nedokáže skontaktovať so všeobecným lekárom svojho dieťaťa, postupuje podľa manuálov zverejnených na webovej stránke: https://pediatridetom.sk/


              7. Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom: Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa / žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

               

              8. Stravovanie: Stravovanie v jedálni je umožnené len žiakom a zamestnancom.


              9. Prerušenie vyučovania: Na základe rozhodnutia ministra školstva v období školského vyučovania môže riaditeľ školy podľa § 150 ods. 5 školského zákona poskytnúť žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried z dôvodu podozrenia na výskyt COVID-19 voľno viac ako päť dní so súhlasom zriaďovateľa.

              Riaditeľ školy so súhlasom zriaďovateľa z dôvodu podozrenia na výskyt ochorenia poskytne voľno žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried a túto skutočnosť bezodkladne oznámi rodičom formou oznamu prostredníctvom webového sídla školy, príp. Edupage.

               

               

              Ďakujem za pochopenie a spoluprácu a prajem dobrý a hlavne zdravý štart v novom školskom roku.

               

              Mgr. Lucia Plaštiaková

              riaditeľka školy

               

            • Školníčka/Upratovačka MŠ

            •  

              • Úväzok:

              100 %

              Dátum nástupu:

              01.08.2022

              •  
              • Požiadavky:

              Udržiavanie čistoty a poriadku v areáli školy.
              Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády SR č. 388/2019 Z. z., ktorými sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

              Záujemcovia sa môžu prihlásiť na tel.čísle 033/5529185, 0911 650 102 alebo e- mailom na zsbohdanovcett@gmail.com.
              Predpokladaný termín ukončenia výberového konania 15.7.2022.

               

            • Hlavná kuchárka alebo pomocná kuchárka

              • Úväzok:

              100 %

              Dátum nástupu:

              22.08.2022

              • Požiadavky:

              Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním v odbore kuchár
              - stredoškolské bez maturity alebo
              - stredoškolské s maturitou
              Príprava cca 150 obedov.

              Znalosť práce s PC nevyžadujeme.

              Záujemcovia sa môžu prihlásiť na tel. čísle 033/5529185,0911 650 102 alebo mailom na zsbohdanovcett@gmail.com
              Predpokladaný termín ukončenia výberového konania: 15.8.2022

               

            • Didaktické hry v prírode

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Didaktické hry v prírode.

              Každoročne sa na našej škole konajú didaktické hry v prírode. Inak tomu nebolo ani tohto roku. Hneď ráno si deti vyskúšali cvičný požiarny poplach. Požiarne cvičenie bolo zamerané na vykonanie evakuácie detí, učiteliek, upratovačky a ekonómky. Deti s učiteľkami museli v čo najkratšom čase opustiť budovu školy a nastúpiť si podľa pokynov učiteliek na školský dvor. Didaktické hry pokračovali pobytom v prírode, prechádzkou na "Letisko" blízkosti katastra obce, kde boli žiakom podané názorné ukážky ako poskytnúť prvú pomoc, prípadne ošetriť povrchové poranenia kože ako zabezpečiť transport zraneného na bezpečné miesto. Úlohou bolo rozvíjať vzťah k prírode pobytom na čerstvom vzduchu a jej ochrany. V závere si žiaci zasúťažili a zahrali sa rôzne hry.

            • Úspech v literárnej súťaži

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspech v literárnej súťaži.

              Strašidelný príbeh – tak sa volala literárna súťaž, do ktorej sa v tomto školskom roku zapojila aj naša škola. Organizátorom súťaže bolo CVČ Kalokagatia v Trnave a jej účastníci mali za úlohu napísať príbeh na tému Tajomný hrad, s ktorou sa veľmi úspešne popasovali žiaci 3.ročníka. Celá trieda získala Cenu poroty za zaujímavo rukou napísaný príbeh doplnený kresbou. Cenu poroty tiež získal jeden z našich žiakov - Jurko Ďurík. V tej istej kategórii sa 2. miestu tešila aj Miška Danišková a Paulínka Jančeková. Na krásnom 3. miestom skončil Martinko Turza. Nášim mladým literátom k dosiahnutému úspechu srdečne blahoželáme a veríme, že budú našu školu úspešne reprezentovať aj v budúcom školskom roku.

            • Školský výlet I.A a II.A

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet I.A a II.A.

              Veselú stredu mali žiaci 1. a 2. ročníka. Prežili zážitkovo-rekreačný deň vo Farmaparku Madonan v Bojničkách. Videli veľa zvieratiek, dojenie, kŕmili malé ovečky a kozičky, vyskúšali hádzať lanom, lukostreľbu, jazdu na tobingu, užili si skákanie na veľkej farebnej trampolíne, ľadovej dráhe, v ľadovom labyrinte si precvičiť svoje obratné schopnosti, pochutili si na obede a na koniec výletu sa na farme narodilo teliatko, malý býček.

            • Zábavno-náučné dopoludnie

            • Zábavno-náučné dopoludnie strávili žiaci našej školy na futbalovom ihrisku kde sa uskutočnila prezentácia služobných činností príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže z poriadkovej jednotky spoločne s príslušníkmi z úseku služobnej kynológie oddelenia ochrany Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Hrnčiarovce nad Parnou.V rámci dynamickej ukážky sa prezentovala činnosť prieniku mobilného krídla cez štítovú hradbu a zadržanie páchateľa, výcvik poslušnosti služobného psa, zatknutie pani učiteľky, ako aj simulované strelby. Žiaci si mali možnosť vyskúšať pevnosť a nepreniknuteľnosť štítovej hradby udieraním a kopaním do nej . Samotní členovia poriadkovej jednotky museli vynaložiť všetky sily, aby ustáli nápor útočiacich detí.V rámci statickej ukážky bola prezentovaná výzbroj, výstroj a technika využívaná v Zbore väzenskej a justičnej stráže pri vykonávaní svojich služobných činností.Po ukončení prezentácie bolo možné podľa potlesku, úsmevov na tvárach najmenších a do diaľky sa nesúcich pokrikov detí „vykonaj“ konštatovať, že bola zaujímavým spestrením ich školského života.

            • MDD

            • Tak, ako každoročne aj tento rok patril 1. jún našim žiakov. V tento deň bola pre nich pripravená Olympiáda. Každá trieda si najskôr vytvorila vlastnú vlajku, ktorá ich vystihovala. Na ihrisku si vypočuli olympijskú hymnu, zapálili fakľu a dali si sprievod okolo ihriska. Po uvítacej ceremónii sa poriadne rozcvičili a presunuli sa na jednotlivé stanovištia. Za každú splnenú aktivitu získali pečiatku. Po absolvovaní všetkých aktivít nastal súboj vo vybíjanej medzi žiakmi III.A a IV.A. Žiaci I. A a II.A si zahrali hru Na prvého. Každý žiak získal medailu a malý darček v podobe vtáčej búdky, ktorú si sami postavili a následne vyfarbili. Žiakom sa tento deň bez učenia veľmi páčil, zabavili sa a poriadne si ho užili. Viac fotoalbum MDD.

            • Školský výlet III.A a IV.A

            • Po dvojročnom "nevýletovaní" sme sa končne s našimi žiakmi III. a IV.ročníka vybrali na koncoročný výlet do Malkie parku. Žiaci kŕmili kačky, labute, ryby, zebru, lamy, somárikov a pozorovali levy, tigre, opice, papagájov, medveďa, hyenu,... Dozvedeli sa rôzne nové informácie o zvieratkách a nakúpili si rôzne suveníry. Výlet sa im veľmi páčil a odniesli si pekné zážitky. Viac fotoalbum Školský výlet III.A a IV.A.

            • Uvítanie do života

            • V piatok v Šelpiciach a v nedeľu v Bohdanovciach žiačky našej školy privítali najmladších spoluobčanov oboch obcí svojím vystúpením. Potešili srdiečka mamičiek, oteckov, starých rodičov a malých poslucháčov, ktorí vydržali. Želáme im  veľa lásky a šťastia.  Viac fotoalbum.

            • Prednáška o prevencii

            • Vo štvrtok k nám do ŠKD zavítali panie z Regionálneho úradu verejného zdravia, ktoré deťom v rámci prevencie urobili prednášky podľa ročníkov. Naši najmenší si vypočuli prednášku o zdravých zúbkoch a akú prevenciu majú vykonávať, aby sa vyhli zubnému kazu. Deti z II.oddelenia mali besedu o zdravej výžive, no a naši tretiaci a štvrtáci absolvovali besedu o škodlivosti fajčenia, alkoholu a iných drog. Viac fotoalbum Prednáška o prevencii.

            • USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH

              • Školy sa riadia od 10.5.2022 USMERNENÍM K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH POČAS PANDÉMIE OCHORENIA COVID-19 A MIMORIADNEJ SITUÁCIE,  školský semafor zo dňa 25.2.2022 pozastavený.
              • Pokyny pre rodičov podľa usmernenia:

                Bezpríznakovosť:

                Rodič predkladá pri nástupe do školy po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka (Príloha č.1).

                 

                V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, sa žiak považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

                 

                Ospravedlnenie neprítomnosti

                Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní/dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia.

                 

                Pri absencii viac ako 5 (žiak)/7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ ,ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení.

                Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú.

                 

                Ošetrovné člena rodiny (OČR)

                Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.

                Rodič môže zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadostio-ocr. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

                 

                Izolácia

                Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia.

                Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť nosiť respirátor sa nevzťahuje na deti do 6 rokov. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

                 

                Karanténa

                Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú (zo zreteľov hodných epidemiologických dôvodov, ktorými sú najmä dlhodobý úzky kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie, ohrozenie imunodeficientnej osoby na pracovisku) a zároveň, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, a to počas obdobia dvoch dní: - pred dňom odberu vzorky biologického materiálu do skončenia izolácie alebo - pred objavením sa prvých klinických príznakov ochorenia u osoby do skončenia jej izolácie.

                Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast.

                 

                Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom

                 Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa/žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

                 

                V prípade, že žiak počas dňa prejavuje akýkoľvek príznak COVID-19, je potrebné bezodkladne informovať rodiča, aby si ho prišiel vyzdvihnúť. Do tej doby je žiak umiestnený v izolačnej miestnosti.

                 

                Mimoriadne prerušenie školského vyučovania

                Na základe rozhodnutia ministra školstva v období školského vyučovania môže riaditeľ školy podľa § 150 ods. 5 školského zákona poskytnúť žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried z dôvodu podozrenia na výskyt COVID-19 voľno viac ako päť dní so súhlasom zriaďovateľa

                 

                Riaditeľ školy so súhlasom zriaďovateľa z dôvodu podozrenia na výskyt ochorenia poskytne voľno žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried a túto skutočnosť bezodkladne oznámi rodičom  prostredníctvom webového sídla školy, edupage.