• Novinky

            • Medzinárodný deň bielej palice - beseda s nevidiacimi

            • Je to deň, ktorý je venovaný nevidiacim alebo slabozrakým ľuďom. Vyhlásila ho svetová únia nevidiacich v roku 1964.Nevidiaci a slabozrakí, to majú v živote určite ťažké. My, ktorí týmto postihnutím netrpíme, si určite ani nevieme predstaviť, aké to vlastne je takto žiť a fungovať v bežnom živote. Preto sme sa v našej škole rozhodli venovať tomuto dňu pár minút, aby sme aj deťom priblížili, aký je to deň a komu je venovaný. Deti spoznali nevidiacich ľudí a samé si skúsili rôzne činnosti, ktoré ľudia so zrakovým postihnutím denne musia zvládať. Na základe týchto aktivít, si mohli deti vyskúšať, že život týchto ľudí je značne sťažený a činnosti, ktoré my vykonávame ľahko, niekedy aj bez problémov, sú pre nich zdĺhavejšie a namáhavejšie. Naučili sme sa aj to, že je dôležité týchto ľudí chápať, neodsudzovať ich. Žiaci sa naučili pomáhať. Ak budú mať možnosť, tak ľuďom s takýmto handicapom, určite pomôžu.

              Viac v albume Medzinárodný deň bielej palice - beseda s nevidiacimi.

            • Divadelná nedeľa

            • Aj taká bola prvá adventná nedeľa žiakov 4.ročníka navštevujúcich krúžok Z každého rožku trošku. Dnes to bolo trošku z divadla. Pozreli si krásne divadelné predstavenie s názvom Ako sa hus vyparátila, zároveň si odniesli aj malé ponaučenie. Hus, ktorá sa až príliš zamerala na svoj vzhľad, žiakov naučila, že porovnávať sa s ostatnými sa nikdy nevypláca, že tá pravá, skutočná krása ľudí je v ich srdci. Pekné poobedie žiaci zakončili v Čokoládovni na horúcej čokoládke a čerešničkou nedele bola prechádzka po vysvietených vianočných trhoch.

              Veď presvečte sa sami : Divadelná nedeľa.

            • Výsledky súťaže "iBobor" za školský rok 2022/2023

            • Naši žiaci sa  zapojili do celoslovenskej informatickej súťaže iBobor, v ktorej nejde o vedomosti, ale o logické postupy a logické  myslenie. V mesiaci november prebehlo online kolo, v ktorom máme aj úspešných riešiteľov. 

              Úspešní riešitelia:

              KATEGÓRIA BOBRÍK:

              1. Juraj Ďurík - 4.A - 80 bodov (percentil 95,65)

              2. Viktória Brilská - 4.A - 68 bodov (percentil 87,6)

              3. Oliver Popovič - 4.A - 68 bodov (percentil 87,6)

              4. Jakub Kopáč - 4.A - 60 bodov (percentil 79,3)

              KATEGÓRIA DROBEC:

              1. Jerguš Horváth- 2.A - 52 bodov (percentil 87,65 )

              2. Ján Ďurík - 3.A - 52 bodov (percentil 87,65)

               

              Blahoželáme!

            • Informatická súťaž iBobor

            • V dňoch 7. - 11. novembra 2022 sa na našej škole už tradične konala online informatická súťaž iBobor. Tento rok vyskúšali súťažiť nielen žiaci 3. a 4.ročníka ale aj naši maličkí druháčikovia. Prihlásených bolo 46 žiakov našej školy. Súťaže sa zúčastnilo spolu 43 žiakov. Výsledky budú zverejnené na našej stránke po ukončení súťaže.

              Album Informatická súťaž iBobor.

            • Záložka do knihy spája školy

            • V priebehu októbra sme sa zúčastnili 13. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Tohtoročná téma znela: Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie. Organizátorom projektu je Národný inštitút vzdelávania a mládeže a Knižnica Jiřího Mahena v Brne. Našou partnerskou školou sa stala Základná škola z Blažovíc, čo je malá dedinka v blízkom okolí Brna. 72 žiakov tejto školy sa do projektu zapojilo v rámci práce v ŠKD. Pripravili pre nás pekné záložky, ktoré majú deti motivovať k spoznávaniu nových titulov kníh. Jednou z nich bola aj knižka o fenke Lassie, ktorá je známa aj z obľúbeného televízneho seriálu. V našej škole sa do projektu zapojili všetci žiaci, v počte 77. V rámci vyučovania sme vyrobili krásne záložky, ktoré sme poslali deťom z našej partnerskej školy. Deti navštívili aj obecnú knižnicu, kde si danú knihu i samé vyhľadali. A ktoré literárne príbehy sme im odporučili? Záložky v tvare veľkého odtrhnutého slúchadla s krásnou farebnou šnúrou mali upozorniť na knihu o Machovi a Šebestovej. Záložky s červenou čiapkou navrchu patrili ku knižke O Červenej čiapočke. V treťom ročníku vyrobili žiaci záložky ku knihe o Opici Škorici. Sme radi, že sme aj tento rok mohli stať súčasťou pekného projektu, ktorého cieľom je spájať ľudí prostredníctvom čítania kníh.

               

            • Deň veteránov - 11.11.

            • Deň veteránov alebo Deň prímeria vyhlásil ako prvý americký prezident Wilson v novembri 1919. Deň pripomína ukončenie 1. svetovej vojny, keď sa 11.11.1918 o jedenástej hodine skončili boje prímerím. Tento deň je venovaný pamiatke všetkých veteránov, ich hrdinstvu a je vyjadrením vďaky za ich odhodlanie pôsobiť v službách krajiny. Tento deň sme si pripomenuli i v škole a žiaci 4.ročníka a deti z MŠ sa zúčastnili spomienky pri pomníku padlých vojakov. Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň veteránov - 11.11..

            • Riaditeľské voľno - 18.11.2022

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ  Bohdanovce nad Trnavou Vám týmto oznamuje že                    

                             dňa 18.11.2022 (piatok)

               udeľuje všetkým žiakom školy 1. - 4. ročníka

              riaditeľské voľno z dôvodu metodického dňa pedagógov.

                                                                                     

                                                                       Mgr. Lucia Plaštiaková, riaditeľka školy

            • Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

            • Každý deň jablko, od lekára ďaleko…hovorí ľudová múdrosť. Aj tento rok si žiaci v rámci týždňa zdravej výživy pripomenuli Deň jablka – 21. október. Niektorí si jabĺčka vychutnali cez prestávku, malí kuchári v 3.A zase pripravili zdravé poháriky s jabĺčkami.. Celý deň bolo všade cítiť vôňu jabĺčka. Našim cieľom bolo u detí hravou formou podporiť konzumáciu ovocia … Deťom sa zábavný a chutný jablkový deň veľmi páčil. Veď maškrtiť sa dá aj zdravo.

              Viac v albume Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?.

            • Október- mesiac úcty k starším

            • Október je charakterizovaný ako mesiac úcty k starším. Tento mesiac je pre nás všetkých pripomienkou, že si máme vážiť a ctiť starých ľudí, dávať im najavo svoju náklonnosť a lásku. Žiaci 2.A vynaložili naozaj veľa snahy a vyrobili pre starých rodičov malé darčeky, ako prejav vďaky za ich starostlivosť a nekonečnú lásku. Staré anglické príslovie hovorí: „Láska nepozná starobu a srdce nepozná vrásky.“ Vážme si svojich starkých, učme sa od nich a nezabúdajme na nich. Urobili pre nás veľa a zaslúžia si našu pozornosť, lásku a úctu.

              Viac v albume Október- mesiac úcty k starším.